Mai multe companii internaționale iau în calcul extinderea sau relocarea producției în Statele Unite pentru a reduce impactul tarifelor comerciale anunțate de administrația Trump, potrivit unui raport Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video TechRider.ro
- articolul continuă mai jos -
În sectorul auto, BMW ia în calcul adăugarea unor ture la fabrica din Spartanburg (Carolina de Sud) pentru a crește producția cu până la 80.000 de unități.
Honda vizează ca 90% din mașinile vândute în SUA să fie produse local, iar Nissan ar putea muta producția modelului Sentra din Mexic, dar și unele linii din Japonia.
Hyundai va produce vehicule hibride la noua fabrică din Georgia, iar Volkswagen și Audi pregătesc extinderea capacităților din America de Nord.
Volvo Cars ar putea reloca unele operațiuni în funcție de tarife, iar Stellantis a anunțat construirea unui nou pick-up la uzina din Belvidere, Illinois.
Samsung Electronics și LG Electronics iau în considerare mutarea unor linii de producție din Mexic în fabricile lor din SUA.
În domeniul tehnologic, Compal Electronics a discutat cu mai multe state sudice despre o posibilă investiție. Inventec va investi până la 85 milioane de dolari în Texas pentru fabricarea de servere AI.
IQE, companie britanică de semiconductori, analizează transferul parțial al producției, iar TSMC plănuiește construirea a cinci fabrici în SUA.
În industria bunurilor de consum, Barry Callebaut a anunțat creșterea producției în SUA, iar Campari și Illycaffè evaluează extinderea locală.
Lavazza vrea să producă 100% din ce vinde în SUA pe teritoriul american, iar Essity ar putea muta capacități din Mexic și Canada.
În sectorul farmaceutic, Novartis va investi 23 de miliarde de dolari în zece facilități, iar Roche a anunțat 50 de miliarde de dolari investiți în cinci ani, plus 550 de milioane pentru extinderea hubului din Indianapolis.
În zona produselor de lux, LVMH ia „în serios” extinderea producției în SUA, iar Luxshare, furnizor al Apple, analizează relocarea unor activități din China în SUA.